🍁 Autumn Sale — Do 70% zniżki na hosting i domeny🍁 Autumn Sale — Do 70%
Odkryj ofertę
Samouczki • Handlowy

Przenoszenie usług między dwoma kontami klientów Hostico.

W tym samouczku zostaną przedstawione niezbędne kroki do przeniesienia usługi do innego użytkownika Hostico.

10
Widoki 5380Zaktualizowane 6 zileOpublikowano w 24/01/2022przez Mark D.

Wprowadzenie

  • W poniższym artykule przeprowadzimy przez każdy krok procedury przenoszenia usług z jednego konta klienta Hostico na inne.
  • Podręcznik jest podzielony na dwa etapy: pierwszy segment dla osoby, która rezygnuje z usługi, a ostatni segment dla osoby, która tę usługę otrzymuje.

Wymagania

Kroki cedenta

Po zalogowaniu się na swoje konto klienta wybierzemy sekcję Usługi. W przypadku chęci przeniesienia domeny należy przejść do Domeny.
W otwartym oknie wybierzemy usługę, którą chcemy przenieść.

Następny krok przenosi nas do sekcji Akcje, skąd wybierzemy Przenieś usługę:

Aby rozpocząć transfer usługi do innego użytkownika, nowy beneficjent musi dostarczyć Ci kod klienta. Kod ten można znaleźć na stronie głównej konta klienta Hostico zaraz po zalogowaniu.

Kod klienta znajduje się w sekcji Profil -> CID: pokazuje.

Po wypełnieniu pola identyfikatorem beneficjenta, przycisk Przenieś zostanie naciśnięty. W ten sposób rozpocznie się transfer usługi.

Dostawca usług otrzyma wiadomość e-mail na adres e-mail w koncie klienta, w której poproszony zostanie o zgodę na transfer. Klikając na Akceptuj transfer, akcja zostanie potwierdzona.

Kroki beneficjenta

Beneficjent otrzyma na adresę e-mail swojego konta Hostico wiadomość, w której poproszony zostanie o Akceptację transferu.
Klikając na --Akceptacja Transferu-- operacja zostanie zakończona.

W tej chwili proces przenoszenia usług został zakończony, a zespół handlowy Hostico zajmie się zgłoszeniem.
Jeżeli usługa to pakiet hostingowy, będzie on dostępny w sekcji Usługi, natomiast w sekcji Domeny znajdzie się domena.

Na adres e-mail powiązany z kontem zostanie również wysłana wiadomość e-mail potwierdzająca pomyślne zakończenie procedury.

Uwaga

  • Transfer usług nie jest procesem zautomatyzowanym. Po zakończeniu procedury operator przejmie złożone zgłoszenie i ręcznie przeniesie usługi z jednego konta klienta na drugie.
  • Przeniesienie usługi nie może zostać wykonane, jeśli w koncie klienta została wygenerowana proforma lub jeśli usługa, która ma być przeniesiona, nie ma statusu Aktywny. Jeśli chcesz przenieść taką usługę, skontaktuj się z działem sprzedaży.
  • W większości przypadków, gdy domena jest przenoszona, dane właściciela są automatycznie przenoszone; jednak w przypadku przeniesienia domeny .ro dane właściciela nie zmieniają się automatycznie podczas sprawdzania WHOIS w Rotld, procedura ta może być zrealizowana za opłatą. Więcej szczegółów dotyczących tego aspektu można znaleźć w artykule zmiana właściciela.
  • W wyniku przeniesienia usługi, wszystkie prawa do użytkowania zostaną przeniesione na nowego właściciela, w tym przejęcie płatności za przyszłe faktury.
  • Transfer może zostać zrealizowany w ciągu 7 dni od zainicjowania żądania, po czym transfer wygasnie i będzie wymagał ponownego zainicjowania.
  • Aby uniknąć sytuacji, w których system powiadomień o transferze usług jest wykorzystywany do spamu, linki transferowe mogą być generowane maksymalnie 4 razy.

Podobne artykuły

Widoki 5,380
Zaktualizowano 6 dni temu

W tym samouczku zostaną przedstawione niezbędne kroki do przeniesienia usługi do innego użytkownika Hostico.

Widoki 930
Aktualizowane 1 rok temu

Artykuł ten wyjaśnia, jak jednocześnie zaktualizować/zmienić wiele kont w ramach resellera.

Widoki 1,071
Zaktualizowano 2 lata temu

W tym samouczku pokażemy, jak wyświetlić lub zobaczyć zawieszone konta w panelu administracyjnym WHM.